Colegiul German Goethe

Colegiul German Goethe este școala care continuă tradiția învățământului pentru minoritatea germană din București, fiind înființată cu peste 250 de ani în urmă Școala se află în subordinea Ministerului Educației și Cercetării Științifice și se înscrie într-o rețea de unități de învățământ cu predare în limba germană. Cunoașterea limbii germane este o condiție pentru înscrierea la aceasta școala.
Conform legislației, toate disciplinele în afara limbii și literaturii române, pot fi predate în limba germană, dacă se asigură de către ISMB repartizarea unor cadre didactice bune cunoscătoare ale limbii germane. În clasa pregătitoare se începe studiul primei limbi străine – engleza. La sfârștul primilor patru ani de școală elevii vor avea o bază solidă de cunoștințe care le va înlesni tranziția spre ciclul gimnazial.
Din clasa a V-a, ca la orice școală din România, fiecare disciplină este predată de către un profesor de specialitate. În funcție de posibilități, unele discipline sunt încredințate unor profesori veniți din Germania, în baza unui acord bilateral. Astfel, la sfârșitul ciclului primar, elevii cunosc bazele terminologiei de specialitate în limba germană.
Clasele V-VIII au un rol fundamental în formarea elevilor. Aceștia trebuie să-și însușească cunoștințe de cultură generală din cele mai variate domenii, care urmează a fi verificate la sfârșitul clasei a VIII-a prin examenul de Evaluare națională. În gimnaziu se vor forma deprinderile de lucru care le vor fi necesare elevilor pe tot parcursul vieții școlare.
Colegiul German J.W. Goethe, cu limba de predare germană le oferă absolvenților de gimnaziu șansa de a-și continua studiile în limba germană, în cadrul filierei teoretice. Paleta de opțiuni este foarte largă: viitorii elevii pot alege între următoarele specializări:
În cadrul profilului real:
– specializarea matematică-informatică
– specializarea științele naturii
În cadrul profilului umanist:
– specializareai filologie

Tip: De stat

Informatii admitere:

Specializare: Matematica-Informatica | Profil: Real | Nr. locuri: 28

Specializare: Stiinte ale Naturii | Profil: Real | Nr. locuri: 28

Specializare: Filologie | Profil: Uman | Nr. locuri: 28

Oras: Bucuresti

Adresa: Str. Cihoschi, Nr.17, Sector 1

Contact: 021.211.34.25, 021.210.17.76

Web: http://www.colegiulgoethe.ro/

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *