Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta

O școală deschisă inițiativelor care să ajute la schimbarea mentalității despre nevoia și importanța educației în general și a instituției școlare în special, dezvoltarea cetățeniei active într-un mediu intercultural.
Asigurarea unui management performant centrat pe acțiuni inovatoare care să asigure:
– cultivarea la elevi a valorilor și a atitudinilor specifice fiecărui domeniu studiat, pentru reușita lor în plan social și professional;
– dezvoltarea unității școlare din punct de vedere structural și funcțional;
– un proces instructiv educativ de bună calitate și competitiv;
– afirmarea profesională a cadrelor didactice;
– dezvoltarea personalității elevilor.
Una dintre cele mai tinere institutii de invatamant liceal din Bucuresti, Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta a fost infiintat la data de 1 septembrie 1999 prin Ordinul MEN nr. 4419 /1999 care stipuleaza transformarea unei scoli centenare, Scoala nr. 15 Alexandru Vlahuta intr-un liceu cu predare in limbile romana si germana.
Scoala a fost data in functiune in anul 1891 si s-a numit Scoala primara mixta din catunul Floreasca, comuna Baneasa. Cladirea a fost construita pe o suprafata de teren atribuita de Primaria Bucurestiului. Primul director al scolii a fost Dinu Vintila, dascal si functionar public, care a avut o contributie remarcabila in culturalizarea maselor.
Intre anii 1925-1926 scoala se dezvolta prin contributia publica a locuitorilor zonei si Ministerului Cultelor si Instructiei Publice.
In perioada 1967-1971 se construieste cladirea noua a liceului, dupa standardele in vigoare: din caramida si beton, incalzire centralizata, instalatie electrica moderna. Scoala a fost dotata cu un laborator fonic modern.
1965-1990 Scoala cu clasele I-VIII nr. 15
1990-19999 Scoala nr.15 “Alexandru Vlahuta”
1999- si in prezent Liceul Teoretic “ Alexandru Vlahuta “.
In anul scolar 2003-2004 s-au realizat lucrari complexe privind consolidarea cladirii, schimbarea retelei electrice, realizarea fatadei in stil arhitectonic specific sfarsitului de secol al XIX-lea si incalzire prin centrala termica proprie.
Deasemenea liceul a intrat in programul de dotare al unitatilor scolare cu computere.

Tip: De stat

Informatii admitere:

Specializare: Filologie | Profil: Uman | Nr. locuri: 84

Oras: Bucuresti

Adresa: Strada Şcoala Floreasca, Nr.5, Sector 1

Contact: 021.230.52.92

Web: http://www.liceulalexandruvlahuta.ro/

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *