Zeul măcelului

Două cupluri mature se întâlnesc pentru a purta o discuţie civilizată despre joaca violentă dintre fii lor. Atmosfera este formală, uşor încordată. Părinţii afişează un zâmbet forţat, încercând să bifeze încă o regulă a bunei cuviinţe. Cine este vinovatul? Atacatorul rămâne un agresor sau este doar un puşti de 11 ani? Dar rănitul este, oare, fără pată? Şi, la urma urmei, tot acest scandal a fost o încăierare reală sau doar o joacă de copii?

Personajele implicate sunt oameni cu o existenţă mediocră – cu un orizont limitat, cu vieţi sufocate de rutină, ticuri profesionale şi sociale. Idealismul artificial le ocupă mai tot timpul şi cu greu îşi pot lămuri propriile conflicte. În aceste condiţii, vor reuşi ei să rezolve problemele copiilor lor sau şi acest incident nu va face decat să pună paie pe focul nemulţumirilor nerefulate?

Zeul Măcelului de Yasmina Reza, în regia lui Claudiu Goga este o comedie cinică despre linia foarte fină dintre formalitatea socială şi adevărul interior al fiecăruia dintre noi. Neîmpliniri, absurdităţi, situaţii penibile şi multă, poate prea multă, sinceritate se aşează între cele patru personaje. Ce se întâmplă când se estompează graniţa dintre „ceea ce e frumos şi corect într-o vizită”, de pildă, şi ceea ce gândim sau simţim cu adevărat? Rămâne să descoperiţi în această montare.

Pret: 47,52 Lei

Data: 13 Aprilie 2017

Ora: 19:30

Teatru: Nottara

Sala: George Constantin

Regia: Claudiu Goga

Bilete online: http://new.nottara.ro/?act=cont

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *